Podobne ako celú bratislavskú verejnosť aj nás pobúril nezákonný výrub takmer 400 stromov v bratislavskej mestskej časti Nové Mesto, v časti Koliba. Považujeme to za arogantný krok zo strany vlastníkov pozemkov, ktorí konali na základe nezákonných a zrejme aj sfalšovaných rozhodnutí. Je to zároveň aj správa o stave samosprávy, keď rôzni dobrodruhovia konajú na vlastnú päsť s presvedčením, že vďaka svojim kontaktom zahladia všetky svoje prešľapy. Bratislava má za sebou bohatú históriu realitných špekulácií, keď dochádzalo k desaťnásobným, dokonca  aj stonásobným nárastom hodnoty pozemkov práve zmenou územného plánu. Sme presvedčení, že s rovnakým úmyslom postupujú aj súčasní majitelia dotknutých pozemkov – očakávajú, že po mediálnom rozruchu sa situácia upokojí a následne presadia zmenu územného plánu, keďže v súčasnosti  sú predmetné pozemky v územnom pláne charakterizované ako lesný porast. Predseda komisie územného a strategického plánovania, životného prostredia a výstavby MsZ Bratislava Michal Muránsky (NOVA) spolu s poslancami Katarínou Augustinič, Vladislavom Hečkom a Marianom Greksom (všetci NOVA)  deklarujú, že túto kauzu budú sledovať dlhodobo a odmietnu akýkoľvek návrh na zmenu územného plánu v tejto lokalite. Je čas povedať takémuto správaniu rázne nie a vinníkov exemplárne potrestať. Dnes sa totiž nerozhoduje len o kauze pozemkov na bratislavskej Kolibe. Vyriešenie prípadu bude významným signálom pre ďalších špekulantov, či sa pustia do podobných "dobrodružstiev" s vidinou ľahkých ziskov.