Vyhlásenie prvého kola prezidentských volieb na 15. marca 2014 je ďalším prejavom arogancie moci zo strany vládneho Smeru. Znevýhodňuje totiž občianskych kandidátov, ktorí ohlásili svoj úmysel uchádzať sa o post hlavy štátu v uplynulých týždňoch. Podľa zákona im zostáva čas na vyzbieranie 15-tisíc podpisov od občanov len do 9. januára 2014, čo v období vianočných sviatkov znižuje šance na splnenie tejto podmienky. Zákon však umožňuje kandidovať v prezidentských voľbách aj na základe 15-tich poslaneckých podpisov. Poslanci hnutia Nová väčšina - Dohoda sa preto rozhodli podať pomocnú ruku občianskym kandidátom. Spolu s hnutím OĽANO zabezpečili  15 poslaneckých podpisov pre dvoch takýchto kandidátov: Milana Kňažka a Gyulu Bárdosa. Poskytnutie podpisov poslancov NR SR nie je vyjadrením straníckej podpory pre konkrétneho kandidáta, ale podaním pomocnej ruky relevantným kandidátom, ktorí svoj úmysel zverejnili pred vyhlásením termínu volieb. Hnutie NOVA je za rovnosť šancí a férovú súťaž. Tieto princípy vládny Smer kvôli kandidatúre svojho predsedu hrubo porušil.