Mgr. Pavol Paška Predseda Národnej rady SR Námestie Alexandra Dubčeka 1 812 80 Bratislava 1 Vážený pán predseda Národnej rady Slovenskej republiky,   verejne protestujeme proti Vášmu rozhodnutiu výrazne obmedziť slobodu pohybu zástupcov médií v budove Národnej rady SR, ako aj výkonu ich profesie. Rovnako sú neprijateľné sankcie, ktorými chcete postihnúť novinárov, ktorí - plniac si svoju novinársku prácu - zaznamenajú niečo, čo nemusí byť po vôli niektorého z poslancov. V minulosti sa práve vďaka novinárom podarilo odhaliť podvodné podpisovanie poslanca na prezenčnej listine. Nie sú to novinári, ktorí dávajú zámienky pre vznik škandálov. Sú to poslanci a ich správanie. Či už v prípadoch, keď sú pod vplyvom alkoholu, klamú alebo keď nevedia vysvetliť svoje správanie či kauzy. Poslanci majú v rámci budovy parlamentu dostatočne veľa priestorov, kde môžu tráviť čas v prípade, že si neželajú komunikovať s médiami. Preto Vás žiadame, aby ste neodkladne zrušili svoje rozhodnutie a vrátili podmienky pre výkon novinárskej profesie na úroveň vyspelých demokratických krajín.   Za hnutie NOVA: Gábor Grendel Daniel Krajcer Jana Žitňanská Robert Žitňanský